2010. november 12., péntek

seo - keresőoptimalizálás

Mi a keresőoptimalizálás?

Nap mint nap egyre több weboldal jelenik meg, amelynek népszerűsítéséhez a weboldal üzemeltetők gyakran sokat költenek weboldaluk meghirdetésére, mivel egyre nehezebb az egyes weboldalak megtalálása a keresők révén. Keresőoptimalizálással egy adott weboldal egy vagy több adott kulcsszóra a keresőkben jobban megtalálhatóvá tehető. E témával foglalkozik az egyik weboldalam (seo - keresőoptimalizálás) is.

Akár egy pékség vagy ingatlanközvetítő weboldaláról van szó, a megfelelő kulcsszavakra optimalizálva lényeges úgynevezett organikus traffic, azaz célzott látogatottság elérhető.

Leegyszerűsítve egyetlen kulcsszóra a megfelelő adatok birtokában könnyen eldönthető, megéri-e munkát vagy pénzt áldozni az adott weboldal keresőoptimalizálásra.

Havonta 27 000 rákeresés csak a kenyér kulcsszóra, kicsi a verseny és a rákeresések ingadozása évközben kicsi.
Havonta 301 000 rákeresés az ingatlan kulcsszóra, a verseny közepes, de a rákeresések évközben nem ingadoznak.

Nem országos termék vagy szolgáltatás esetén mindkét esetben érdemes szűkíteni a kört regionálisan, a rákeresések száma akkor lényegesen kisebb lesz, de a látogatók már szinte mind potenciálisak, azaz célzott látogatóforgalom érkezik.Nincs péksége vagy ingatlanirodája?

Viszont az Ön esetében is vannak a weboldala témája szempontjából releváns kulcsszavak. Ezeknek a kulcsszavaknak a megtalálása és megfelelő használata a keresőoptimalizálás.
Ha segítségre van szüksége, megkereshet a weboldalamon megtalálható Kapcsolat menüponton keresztül. Néhány hasznos tanács nem kerül semmibe, komolyabb munkákhoz előzetesen konkrét és korrekt ajánlatot küldök, amely alapján könnyen tud majd dönteni.

seo - keresőoptimalizálásNincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése